Pikavipille on jo vastuullisempi vaihtoehto. Kassalla.

Sami Toivonen
Kirjoittaja Sami Toivonen

Laskulla maksaminen on istunut verkkokauppaan luontevasti ja tullut kuluttajille tutuksi. Tuote ja lasku saapuvat samaan aikaan ja mahdolliset palautukset sekä laskun rahoittaminen hoituvat joustavasti. Kuluttajien odotukset kääntyvätkin nyt myymälöihin; lasku kiinnostaa maksuvaihtoehtona myös kivijalkakaupassa mutta tällä kertaa rima on erityisen korkealla. Paitsi että laskuvaihtoehdon tulee toimia yhtä helposti kuin verkossa, ostoksen rahoittamisen täytyy myös onnistua yhtä henkilökohtaisesti kuten korttimaksamisen. Ei siis kaavakkeiden täyttämistä, laskutusosoitteiden luettelua tai rahoitussopimukseen liittyvien yksityiskohtien läpikäyntiä myyjän kanssa muiden kuullen.

Lisäksi myymälällä on omat odotuksensa. Myynnin tulisi kasvaa ja kukkaron nyörien aueta, eikä kassanhoitajan prosessi saa juuri pitkittyä tai palautukset mutkistua. Luontevinta onkin viedä laskuvaihtoehto valittavaksi maksupäätteelle muiden maksutapojen joukkoon. Kuluttaja tekee päätöksen ostostilanteessa ja osin itsepalveluperiaatteella. Kassanhoitaja tarkistaa henkilöllisyyden ja riskin kantaa laskutuspalveluntarjoaja. Kuluttaja voi jälkikäteen päättää mahdollisen rahoituksen maksuerät tai maksaa laskun joustavasti maksuajan jälkeen.

Tällä hetkellä moni pikavippi otetaan rahoittamaan tiettyä hankintaa kaupassa. Laskurahoitusmahdollisuus tarjoaa saman intimiteetin ja nopeuden; mahdollisuuden ostaa haluttu tuote heti, mutta huomattavasti edullisemmilla koroilla. Tuotehankintaan otettujen pikavippien korvautuminen terveemmillä rakenteilla tukee sekä kauppaa että kuluttajia.

Sami Toivonen

Sami Toivonen

Sami on Netsin kaupallinen johtaja ja toiminut pankkitekniikan parissa vuodesta 2000 konsulttina, liiketoiminnan kehittäjänä, myynnin johtotehtävissä sekä perustajaosakkaana analytiikka- ja maksupalveluyrityksissä. Tällä hetkellä hän vastaa Netsin uusien lisäarvopalveluiden kaupallistamisesta.

Seuraa Sami Toivonen

Kanskje du vil lese også

Disse innleggene handler om Maksaminen

Kommentit (0)

Ei yhtään kommenttia

Ole ensimmäinen joka kommentoi.