Pohjoismainen maksuraportti 2022

Laura Tuomi
Kirjoittaja Laura Tuomi

Vihdoin se on täällä - Netsin Pohjoismainen maksuraportti 2022! Vuosittainen raporttimme käsittelee maksuja ja muita aiheita, jotka liittyvät fyysisissä toimipisteissä maksamiseen.

Viime vuonna julkaisimme Pohjoismaisen maksuraportin 2020, jossa tarkastelimme, miten käytimme rahojamme vuonna 2020. Tänä vuonna veimme tämän vielä askeleen pidemmälle - tämän vuoden raportissa on mukana vuoden 2021 lisäksi vuoden 2022 ensimmäinen puolisko. Siksi voimme nyt tarkastella pandemian lyhyen aikavälin vaikutuksia ja alkaa tarkastella, miltä tulevaisuus tulee näyttämään.

Raportista voit sekä lukea maksuista yleisesti että syventyä eri aihepiireihin, kuten maksutottumuksiin ruokakaupoissa, liikenteessä ja ravintoloissa. Tarkastelemme raportissa myös biometristen maksujen ja digitaalisten kuittien tulevaisuutta.

Tässä sinulle pieni katsaus raporttiin – voit ladata sen myös itsellesi täysin ilmaiseksi!

Lataa raportti ilmaiseksi täältä


Kaipuu takaisin myymälöihin

Pandemia iski fyysisiin kauppoihin ja 2020 oli lähihistorian pahin vuosi. Mutta kun rajoitukset helpottuivat, kuluttajat palasivat takaisin kauppoihin. Vaikka verkko-ostoksia on helppo ja kätevä tehdä kotoa käsin, monet ovat jääneet kaipaamaan tuotteen näkemistä ja kokeilemista ennen ostoa. Tämä kaipuu myymälöihin on johtanut korttitulojen kasvuun fyysisten myymälöiden korttituloissa Pohjoismaissa keskimäärin 7,2 % tämän vuoden ensimmäisellä puoliskolla verrattuna vuoden 2021 ensimmäiseen puoliskoon.

Vaikka "wolttaamisesta" ja ruuan kotiin toimittamisesta on tullut merkittävää, olemme jääneet kaipaamaan ulkona syömistä. Suomessa olemme kuluttaneet kahviloissa ja ravintoloissa peräti 38,4 % enemmän vuoden 2022 ensimmäisellä puoliskolla verrattuna vuoden 2021 vastaavaan ajanjaksoon.


Mobiilimaksut korvanneet käteisen

Tottumuksia voi olla vaikea muuttaa, ja tämä pätee pitkälti myös maksutottumuksiin. Koronapandemia käynnisti muutoksen maksutottumuksissamme tartunnan leviämisen pelossa, ja osa uusista tavoista ovat tulleet jäädäkseen.

Maksamme entistä enemmän mm. mobiilimaksuilla ja aiempaa vähemmän käteisellä. Lähes 40 % suomalaisista suosii kaupoissa mobiilimaksuja, ja asteikon toisessa päässä ainostaan 5 % suomalaisista haluavat vielä maksaa ostoksensa käteisellä. Muihin Pohjoismaihin verrattuna käteisen käyttö Suomessa on laskenut eniten.

Lataa raportti ilmaiseksi

Lue lisää kulutuksestamme ja muuttuneesta maksukäyttäytymisestämme Pohjoismaisesta maksuraportista 2022. Klikkaa alla olevasta kuvasta lataamaan raportti kokonaisuudessaan omaksi.


New call-to-action

Laura Tuomi

Laura Tuomi

Laura työskentelee Netsillä digitaalisen markkinoinnin assistenttina vastuualueenaan Suomi ja hänen fokuksenaan on viestinnän mukauttaminen Suomen markkinalle - niin blogien, verkkosivujen sisällön, kuin muunkin viestinnän muodossa.

Seuraa Laura Tuomi

Kanskje du vil lese også

Disse innleggene handler om Maksaminen

Kommentit (0)

Ei yhtään kommenttia

Ole ensimmäinen joka kommentoi.