Payments Outlook: Korona on vaikuttanut luottamukseemme

Laura Tuomi
Kirjoittaja Laura Tuomi

Laitoimme ennustuslasit silmille ja katsoimme, miten odotamme maksutapojemme kehittyvän tulevina vuosina. Tuloksena on "Payments Outlook 2021" -raportti, jossa keskitytään kahdeksaan maksuihin liittyvään aiheeseen.

Yksi kahdeksasta aiheesta on ”Decentralized Trust” (Hajautettu luottamus). Tarkastelemme tätä aihetta alla.

Decentralized Trust

Kun tulee ilmi ikäviä tapauksia liittyen henkilötietojen vuotamiseen, vaalipetoksiin tai törkeään väärän tiedon levittämiseen, kansalaiset muuttuvat yhä skeptisemmiksi. Silloin herää toive, että yrityksiin ja tuotteisiin liittyvä avoimuus lisääntyisi ja että valta jakaantuisi useammille tahoille. Tällainen toive tuo mukanaan uusia haasteita, mutta myös uusia mahdollisuuksia.

Koronapandemian aikana jotkut ovat halunneet kylvää väestöön epäluottamusta, joka on vaikuttanut sekä yksityisiin yrityksiin että julkiseen sektoriin. Epäluottamus vaikeuttaa testausta ja infektioiden havaitsemista, sillä esimerkiksi kaikki eivät luota "Koronavilkku"-sovellukseen, jota käytetään koronatartunnan leviämisen rajoittamiseen. Yleisesti ottaen pandemia on kasvattanut epäluottamusta viranomaisia ja Euroopan unionia kohtaan Pohjoismaiden kansalaisten keskuudessa, ja tämän epäluottamuksen seuraukset tulemme vielä näkemään.

Vuoden 2008 finanssikriisin jälkeen aloimme nähdä vaihtoehtoja perinteisille pankeille ja kuulimme Bitcoinista ensimmäistä kertaa. Pankkien valtaa haluttiin vähentää, ja maksujen alalla alkoi vallan hajauttaminen. Kryptovaluuttojen, kuten Bitcoinin, ennustettiin olevan iso juttu.

Epävarmoina aikoina, kuten nyt koronapandemian aikana, sijoittajat tyypillisesti haluavat turvallisempia sijoituksia, kuten kultaa, ja Bitcoinia on kutsuttu "digitaaliseksi kullaksi", koska sen arvo on nyt suurempi kuin koskaan ennen. On vielä liian aikaista sanoa, mitä merkitystä tällä arvonnousulla on, mutta PayPal ilmoitti äskettäin avaavansa uuden palvelun, jonka avulla yhdysvaltalaiset asiakkaat voivat maksaa kryptovaluuttojen kautta.

Ennustamme, PayPal ovat tässä vasta ensimmäisiä ja että meidän on valmistauduttava siihen, että kuluttajat voivat odottaa kryptovaluuttamaksuja tulevaisuudessa.

Lataa koko "Payments Outlook 2021" -raportti täältä.

Laura Tuomi

Laura Tuomi

Laura työskentelee Netsillä digitaalisen markkinoinnin assistenttina vastuualueenaan Suomi ja hänen fokuksenaan on viestinnän mukauttaminen Suomen markkinalle - niin blogien, verkkosivujen sisällön, kuin muunkin viestinnän muodossa.

Seuraa Laura Tuomi

Kanskje du vil lese også

Disse innleggene handler om Payments Outlook

Kommentit (0)

Ei yhtään kommenttia

Ole ensimmäinen joka kommentoi.