Payments Outlook: Kaikki on mitattavissa - myös tapamme

Laura Tuomi
Kirjoittaja Laura Tuomi

Laitoimme ennustuslasit silmille ja katsoimme, miten odotamme maksutapojemme kehittyvän tulevina vuosina. Tuloksena on "Payments Outlook 2021" -raportti, jossa keskitytään kahdeksaan maksuihin liittyvään aiheeseen.

Yksi kahdeksasta aiheesta on "Quatified Self" (Arjen seuranta). Tarkastelemme tätä aihetta alla.

Quantified Self

Pian on enemmän sääntö kuin poikkeus, että seuraamme fyysisiä toimintojamme joko älypuhelimen tai kellon kautta. 10 000 askeleesta on monille tullut päivittäinen tavoite, erityisesti koronasulkujen aikana. Tämä on saanut meidät sitomaan lenkkikengät, ja jos emme ole saaneet seurattua kävelylenkkiä, on se ollut lähes hukkaan heitetty.

Nykyään seurantaa käytetään enimmäkseen harjoittelun yhteydessä, mutta myös muilla alueilla on nähty sen potentiaali. Kaksi alaa, joilla seurannan käyttö lisääntyy, ovat henkilökohtainen talous ja ympäristötietoisuus. Käytämme sovelluksia esimerkiksi kulutustottumuksiamme paljastamiseen ja energiankulutuksemme seuraamiseen ja voimme siten tehdä tietoon perustuvia päätöksiä.

Seuranta on hyvä tapa saada yleiskuva toimistamme, ja sitä voidaan käyttää erityisesti silloin, jos haluamme muuttaa toimintatapojamme. Monet ovat käyttäneet koronasulkua mahdollisuutena tarkastella huonoja tapoja ja muuttaa niitä, ja seuranta on siihen hyvä työkalu.

Monet kuluttajat ovat näin ollen tulleet täysin riippuvaisiksi siitä, pystyvätkö he kvantifioimaan toimensa. Seuranta on tullut jäädäkseen ja tulevaisuudessa näemme yhä enemmän sitä, että seuranta liitetään markkinointitoimiin.

Lataa koko "Payments Outlook 2021" -raportti täältä.

Laura Tuomi

Laura Tuomi

Laura työskentelee Netsillä digitaalisen markkinoinnin assistenttina vastuualueenaan Suomi ja hänen fokuksenaan on viestinnän mukauttaminen Suomen markkinalle - niin blogien, verkkosivujen sisällön, kuin muunkin viestinnän muodossa.

Seuraa Laura Tuomi

Kommentit (0)

Ei yhtään kommenttia

Ole ensimmäinen joka kommentoi.