HSL ja Tampereen kaupunki lanseerasivat lähimaksupilotin yhdessä Netsin kanssa

Emma Fjäder
Kirjoittaja Emma Fjäder

Helsingin seudun liikenne (HSL) ja Tampereen kaupunki ovat lanseeranneet pilottihankkeena joukkoliikenteen lähimaksuratkaisun, joka mahdollistaa korttimaksut julkisen liikenteen kulkuvälineissä. Lähimaksaminen on nyt käytössä valikoiduilla lautoilla ja raitiovaunuissa Helsingissä, sekä Tampereella linja-autoissa ja raitiovaunuissa. Matkustajat voivat ostaa lippunsa Visa/Mastercard-maksukortin lähimaksuominaisuudella tai mobiililompakon avulla ilman tunnusluvun syöttämistä ja paperista lippua.

Sekä HSL että Tampere, yhdessä TVV lippu- ja maksujärjestelmä Oy:n (LMJ) kanssa, nykyaikaistavat lippu- ja maksujärjestelmiään Netsin kauppiaspalveluiden, sekä Littlepayn lippujärjestelmän avulla. Projekti alkoi 2019 yhdessä eri osapuolien kanssa ja sen odotetaan jatkuvan, kunnes pääkaupunkiseudun ja Tampereen koko joukkoliikenne on palvelun piirissä.

Netsin Business Manager Jani Pollari ja HSL:n asiakassuhdepäällikkö Netsillä, Heidi Raekivi, ovat olleet projektissa mukana tarjouskilpailuvaiheesta saakka. ”HSL on Netsin tärkeä asiakas ja olemme erittäin iloisia, että meidät valittiin kumppaniksi projektiin ”, kertoo Raekivi. ” Läheisen yhteistyön HSL:n, Tampereen, LMJ:n, Littlepayn, sekä heidän eri maksupäätetoimittajien ja korttijärjestöjen avulla olemme tuoneet matkustajille helpon ja saumattoman maksukokemuksen julkisessa liikenteessä”, Raekivi lisää.

Lue lisää aiheesta Littlepay lehdistötiedotteista: 

Move to open loop payments begins on Finland’s city transport

Contactless fare payments in Helsinki - Littlepay

Emma Fjäder

Emma Fjäder

Emma työskentelee markkinoinnin parissa ja vastaa Suomen ja Ruotsin markkinasta suurasiakas markkinointitiimissä. Netsillä hän aloitti vuonna 2019.

Kommentit (1)

Kommentit (1)